fredag 3. oktober 2008

Smuldrepai med epler


Her skal dere få en kjempegod og snar oppskrift på smuldrepai. Den har jeg fått av Oddrun som også er ei Lappekjerring.

Den kan lages dagen før og stekes før servering.




150 g margarin
2 dl. sukker
2 dl. små havregryn
1 dl. hv.mel

Ca. 6 epler

Det tørre smuldres i margarinen, margarinen kan også smeltes og blandes
med det tørre.

Fyll ei Paiform full med eplebiter.
Dryss kanel på eplene viss det ønskes og smuldre deigen over.
Stek paien i ca.20 minutter på 200/220 grader til eplebitene er passe møre.
Serveres varm med Vaniljeis eller pisket krem.

Paien er ganske søt så sukkermengden kan minskes, og jeg synes den er best med sure grønne epler, men det er ver sin smak.

2 kommentarer:

Lappestua sa...

Mmmm, flott at du la ut oppskrift på den nydelige paien! Den blir god til kaffen i helga!

Anonym sa...

Veldig fin oppskrift ! Min Mor bruker den stadig til familiebesøk
og bursdags feiringer :) Utrolig
bra!! Hilsen stolt tenåring.