tirsdag 26. august 2008

Sommerminner


Ja nå er sommern over og det er snart høst.Har hatt en vidunderlig ferie på motorsykkelen i Europa. Vi kjørte til Nannestad, Nedenes (ved Arendal)og til Kristiandsand. Derfra ferja til Hansholm i Danmark. Overnattet på en gammel gjestegård sør for Hamburg. Der var det håndbroderte duker, og gammelt treverk.
Så videre til Uslar, tett nord for Kassel i tyskland. Der var vi med sykkelen på verksted, det største i Tyskland for Goldwing.
Deretter gikk turen til Nederland og Dikene i nord.Det er en spesiell opplevelse å kjøre på en vei på havet, det synes best på GPSèn.

I Arnhem var vi på Internasjonalt Goldwing 25 års jubileumstreff med 1304 sykkler. Det var mye regn hele helga så det ble ikke et topp treff.
Et lite solgløtt var det når vi pakket ned leiren.

Fra Arnhem dro vi videre sørover gjennom Belgia og Luxenburg, deretter til Trier i Tyskland.
Dagen etter startet vi turen gjennom Mosel dalen. Der er det vinranker på markene og oppover fjellsidene. Det er nesten ufattelig hvor mye arbeid de må ha lagt ned.
Vi skulle se om vi fikk kjøpt med oss vin hjem fra Mosel, og kom i prat med en mann i gata og spurte hvor vi kunne få kjøpt vin. Jo det var bare og komme inn i kjelleren for han hadde egen produksjon av vin.
Der fikk vi smake og kjøpt vin.Moseldalen er mest kjent for hvitvinsproduksjonen, rødvinen er ikke så bra.

Det var en flott tur gjennom Moseldalen. Om kvelden overnattet vi i Cochen.Der var det 5-10m. mellom hvert hotell, pub og resturanger.Virkelig noen som satser på turismen.Bare synd vi ikke fikk sol.
Deretter gikk turen tilbake til Uslar og Bikers point, Goldwing verkstedet for service før vi vendte hjemmover.

Neste stopp var Hvalsmoen på Hønefoss. Der var det Norske internasjonale Goldwingtreffet. Hele helgen var det kjempevarmt. Lørdag dro vi inn til Oslo, og der måtte vi jo selfølgelig ha oss en tur på taket til Operaen. Det var virkelig et imponerende bygg.